Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TAPÉTAMINTÁK ÉS KREATÍV LAKBERENDEZÉSI ÖTLETEK

TAPÉTAMINTÁK ÉS KREATÍV LAKBERENDEZÉSI ÖTLETEK

Gyakorlatilag minden lakberendező úgy gondolja, hogy ha ügyesen és okosan gazdálkodunk a terekkel és az anyagiakkal, akkor a tapéta bizony több, mint egyszerű dekoráció otthonunkban. A tapéta rendkívül alkalmas a belső tér optikai átformálására, térérzet növelésére, csökkentésére és a személyiségünk érzékeltetésére. A mi még ennél is fontosabb: a tapéta számít a lakásfelújítás egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és a kreativitásnak teret engedő eszközének.

Cikkünk ezen pontján szükséges megemlíteni a mintázatot. A tapéta jellegét, hangulatát ugyanis nem csupán annak alapanyaga, vastagsága – és sok más egyéb tulajdonsága - határozza meg, hanem a mintázata is. Gondoljunk csak bele, hogy milyen szorosan összefügg a mintázat és az alapanyag. Bizonyos minták jobban mutatnak papírtapétán, míg mások inkább selyem alapanyagú vagy bambuszfelületű tapétán tudnak érvényesülni. Az egyes felületekre felvitt minták határozzák meg leginkább a tapéta látványát. Ez a tény határozza meg, hogy egy helyiség szigorú vagy könnyed hangulatú. A szigorú, ritmusos mintákat követő tapétaminták például stabilitás érzését keltik, úgy is mondhatnánk, hogy manipulálják az érzékeinket.

Elmondható tehát, hogy kis költségvetéssel, rövid idő alatt nagy változást szeretnénk elérni környezetünkben, akkor a tapéta nyújtja a legkiválóbb lehetőséget. A csodás színekkel, egyedi mintázatokkal, akár egy hatalmas poszter-tapétával könnyedén megváltoztathatók a már unalmassá vált helyiségek. A tapétapiacon a régi, tradicionális és modern stílusú tapéták is megtalálhatóak, így minden vásárló megtalálhatja a legmegfelelőbb tapétát. Érdemes akkor is belevágni a felújításba, dekorálásba a tapétával, ha az előző papírtól megkönnyebbüléssel szabadultunk meg. Ne féljünk az új dolgok kipróbálásától, hiszen a mai tapéták követik az aktuális trendeket, színesek, és könnyebben eltávolíthatóak, mint elődjeik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés