Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Öntapadós tapéta

Patifix
Legkisebb rendelhető mennyiség: 15!
Cikkszám: 12-3405
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt
Legkisebb rendelhető mennyiség: 15!

Paraméterek

Gyártó Patifix
Minta Fa
Szélesség 45 cm
Hosszúság 15 m
Anyaga PVC

Leírás

Az öntapadós tapéta előnyei


Az öntapadós tapéták egyik előnye, hogy nagyon gazdag forma és színvilágból válogathatunk. Egyes öntapadós tapéták kiválóan utánozzák a különböző faerezeteket, vagy éppen a kőburkolatokat, így könnyen rusztikus hatást varázsolhatunk a kiszemelt falfelületre. Vannak olyan öntapadós tapéták is, melyek magas fényű és karcmentes kivitelben kaphatóak, illetve léteznek üvegfelületre ragasztható változatuk is. Persze valódi előnyük pontosan az, amit a nevük is sejtet, vagyis hogy nagyon könnyen felhelyezhetőek, hiszen az öntapadós tapéta nem igényel külön ragasztóanyagot, sőt akár egyenetlen, görbe falfelületeken is könnyedén alkalmazható. Szintén az öntapadós tapéták előnyei közé sorolható, hogy akár kültéri falak burkolására is használhatjuk őket, vagy éppen olyan helyiségekben, mondjuk fürdőszoba, vagy éppen konyha, ahol valószínűleg nagyobb mennyiségű víz fogja érni felületüket.


Az öntapadós tapéta felhelyezése


Az öntapadós tapéták felhelyezéséhez ragasztóra nem, csupán egy mérőszalagra, vonalzóra, sniccerre és valamilyen a tapéta lesimítására alkalmas eszközre lesz szükségünk. Fontos, hogy a kiválasztott falfelület zsír, illetve por mentes legyen, hiszen a ragasztó csak így tud megfelelően megtapadni. Az öntapadós tapéta hátoldalán most rajzoljuk körbe a felragasztani kívánt formát, miután lemértük azt, majd a sniccerrel egyszerűen "szabjuk ki" a kívánt darabot. Hogy a dolgunkat megkönnyítsék, szinte az összes öntapadós tapéta hátoldalán található egy vonalháló rácsozat. A tökéletes illesztéshez nem árt, ha az öntapadós tapéta csíkok szélén hagyunk egy 5 mm átfedést, amit később könnyedén le tudunk majd vágni. Hogy az öntapadós tapéták mögött ne maradjanak buborékok ajánlott, hogy először csak egy kisebb részen szedjük le a tapéta hátoldalát és miután ezt már a megfelelő helyre illesztettük, csak akkor kezdjük el a maradék hátoldal eltávolítását, miközben középről kifelé haladva egyenletesen elsimítjuk a tapéta felületét. Ha az öntapadós tapéta illesztése nem stimmel, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen egyszerűen leszedhetjük és újra felragaszthatjuk azt, kivéve abban az esetben, ha alatta papír felület volt, mert akkor a ragasztó sajnos ezt is magával hozza majd.


Hasznos tippek az öntapadós tapétához


Ha tapétáról hall az ember, rögtön a nehézkes ragasztás, a hólyagos végeredmény és a plusz költségek jutnak eszébe. Szerencsére azonban a technika fejlődésével megjelent az öntapadós tapéta is, mely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tapétákkal, vagy az egyszerű falfestékekkel, burkolatokkal szemben.


Mit kell tudnunk, ha az öntapadós tapéta mellett döntünk?  • Felviteléhez nem kell több mint egy olló, egy mérőszalag és egy simítókés.

  • Sima, pormentes felületre gond nélkül felvihetjük, egyes esetekben azonban érdemes alapozóréteget használnunk.

  • A hátoldalán egyszerűen megtervezhetjük a kivágandó formákat (vonalzó és ceruza segítségével).

  • A hólyagok elkerülése végett dolgozzunk kisebb darabokkal, és a simítókés, esetleg egy rongy segítségével simítsuk le az öntapadós tapétát. Rossz illesztés esetén csak távolítsuk el a tapétát, majd kezdjük elölről.


Ha egyszerűen szeretné feldobni otthonát, az öntapadós tapéta remek választás lehet!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Facebook kommentek