Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikor érdemes a csíkos tapéta mellett dönteni?

Mikor érdemes a csíkos tapéta mellett dönteni?
Minden lakás más és más, mind a helyiségek mérete, elosztása terén, de gyakran még a belmagasság tekintetében is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tudatosan döntsünk a kiegészítők kapcsán, tehát a tapéta is olyan legyen, ami inkább kiemeli a lakás előnyeit​, semmint eltakarja azokat.De azt tudta, hogy akár optikai csalással a helyiség hátrányosságai is csökkenthetők?


A csíkos tapéta az egyik ilyen megoldás, amellyel jelentős változásokat érhetünk el a látvány terén. Bizonyára Ön is járt már olyan lakásban, vagy esetleg Ön is éppen egy olyanban lakik, ahol nagyon alacsonyan van a plafon. A hosszanti csíkos tapéta segít abban, hogy ne érezze annyira szűknek a teret
Az egymás mellett elhelyezkedő sávok azt a benyomást keltik, mintha a fal magassága nagyobb lenne, így rengeteget lehet vele változtatni a helyiség hangulatán. A csíkos tapéták persze mindemellett remek kiegészítők, a modern tapéták sorába tartoznak, segítségükkel pedig egyedi látványvilág hozható létre.

MILYEN SZÍNŰ LEGYEN A CSÍKOS TAPÉTA?

A csíkos tapéta a mintából fakadóan kiválóan alkalmas arra, hogy optikailag növelje a helyiségek belmagasságát. Azonban ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen színeket ajánlott választani.

Vannak olyan esetek, amikor teljesen mindegy, hogy mely árnyalatokat használjuk, hiszen ha alacsonyan is van a plafon, de közben tágas a tér, akkor a színek nem sokat nyomnak a latban. Teljesen más a helyzet azonban olyankor, amikor egy nem túl magas és ráadásul szűk helyiségben szeretnénk tapétázni.

 

Amikor nem csak azt szeretnénk elérni a csíkos tapéta segítségével, hogy magasabbnak tűnjön a szoba, hanem azt is, hogy tágasabbnak érzékeljük, akkor fontos, hogy a világos tónusoknál maradjunk. Mivel a falfelületeken a sötét színek inkább összenyomják a teret, így ezekben az esetekben inkább a pasztellszíneket javasoljuk.

 

 

 

Használja ki Ön is a csíkos tapéta adta lehetőségeket és rendeljen tőlünk bizalommal, illetve bátran keressen fel minket kérdéseivel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog