Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MIHEZ KEZDJÜNK A MEGMARADT TAPÉTÁVAL?

MIHEZ KEZDJÜNK A MEGMARADT TAPÉTÁVAL?

Gyakran előfordul, hogy a lakás felújítás után marad pár méter tapéta, ami nem került fel a falra. Azért, mert nem használtuk fel, még nincs szívünk megválni tőle, hiszen annak idején nem olcsón jutottunk hozzá. Ha lakberendezőt fogadunk fel, gyakran elteszi a maradék tapétát, ha mi végeztük a felújítást, időről időre túlzsúfoljuk az amúgy is szűkös tárolót a tapétacsíkokkal. Most elárulunk olyan egyszerű tippeket, amelyek megvalósításával felhasználjuk a szívünknek kedves tapétát.

A talpraesett lakberendezők gyakran túrják fel az idők során összegyűjtött tapétáikat, hogy saját – vagy akár egy bevállalósabb ügyfél – lakásába felhasználhassa azt díszítésre. Lássuk az első, legegyértelműbb példát, amire a tapétát használhassuk: a falon. Ha jó pár fajta tapéta maradt meg, vágd őket hatszögletűre, vagy nyolcszögletűre ragaszd fel a falra szimmetrikusan, vagy elszórtan, majd foglald őket fehér keretbe. Ezzel a megoldással igazán egyedivé varázsolhatod lakásod bármely központi helyiségét. A hat-, vagy nyolcszögű tapétát a fal adottságaihoz mérten vágd méretre. Ne legyenek túlságosan nagyok, vagy nagyon aprók. Ha egy egész falat szeretnénk beburkolni a sokszínű maradék tapétával, akkor patchwork szerűen rendezzük el azokat a falon, ügyelve arra, hogy ne maradjanak ki üres, tapétázatlan felületek.

A maradék tapétát nem csak a falon tudjuk hasznosítani, ugyanis a már unalmassá váló bútoraink dekupázsolására is. Egy régi fiókos szekrény fiókjaira könnyedén felragaszthatjuk az egyforma, de akár a különböző mintázatú és anyagú tapétacsíkokat. A munka előtt a bútort is elő kell kezelni, a hibákat kijavítani, a fogantyúkat leszerelni.

A tapétát egy kellemes hangulatú hálószobát mi sem díszíthet jobban, mint egy maradék tapétával felújított lámpabura. Természetesen nem csak a hálószobában lehet alkalmazni ezt a technikát, hanem lakásunk bármely helyiségében.

Igazán nőies megoldásnak számít, ha a paravánt maradék tapétával díszítjük. Ez a megoldás akkor is szóba jöhet, ha alacsony költségvetésből kell felújítani az említett bútort. Ilyen esetekben érdemes a paraván körül lévő falakat, a tapéta színével harmonizáló színűre festeni. Egy unalmas nappalit is könnyedén fel lehet dobni pár, egyforma méretű képkeretbe foglalt tapétacsíkkal.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés