Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MIÉRT VÁLASSZUNK TAPÉTÁT?

MIÉRT VÁLASSZUNK TAPÉTÁT?

A tapéták régen is népszerűek voltak, és manapság újra fénykorukat élik. Elmondhatjuk, hogy ma már nem csak falburkoló anyag, sokkal inkább dekoráció és a lakberendezés divatos terméke.

 

A vásárlók megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb és stílusukhoz passzoló tapétát. Áraszthat nyugalmat, vagy lehet inspiráló hatással a felhasználókra. A ma gyártott tapéták a legszélesebb módon szolgálják ki a legsarkalatosabb igényeket is, ráadásul anyagukból fakadóan meleg felületet képeznek. A modern gyártási technológiának és hordozóanyagaiknak köszönhetően könnyedén felhelyezhető, majd ha más arculatot szeretnénk kialakítani szintén egyszerűen eltávolítható.

A gyártók a dekor tapétákat különböző csoportokba sorolják be. A különböző csoportok tartalmaznak egy mintákkal gazdagított, egy visszafogottabb mintás, csíkos, valamint az előbbi szempontok szerint színben passzoló egyszínű, struktúramintás tekercseket. A dekorációs lehetőséget a különböző elemek variálásában lelhetjük meg.

Egyre divatosabbak például, ha egy oldalfalon vagy csupán csak pár sávban használjuk a nagyobb mintás tapétát. A helyiség többi részét burkold a tapétacsoportba tartozó kisebb mintás, csíkos, vagy egyszínű tagjával. 

A trend időről időre változik. Divatosnak számít az imént említett elemkombináció, de a különféle falfelosztási módokat napestig lehetne sorolni. Egy kreatív lakberendezővel, vagy egy tapétázási szakemberrel igazán látványos megoldásokat lehet kitalálni. A modern mintázatú tapéták mellett nagy népszerűségnek örvendenek a klasszikus változatok is. A krém, a bézs, a barna különböző árnyalataira is nagy igény van. Ezeket a színeket előszeretettel keverik szürkével, mellyel rendkívül divatos eredményt lehet elérni. Egyre nagyobb teret hódít magának egy új szín is, a greige, mely a szürke (grey) és a bézs (beige) szó-és szín- keverékéből jött létre. A lila minden árnyalata megfelelő lehet egy helyiség felpezsdítésére.

Ejtsünk pár szót a tapéták egészségre gyakorolt hatásairól is. A tapéták bizonyos része papír, nagyobb része viszont korszerű „vlies” hordozórétegen készül. A vlies tapéták elkészüléséhez egy oldalon vízálló, nem szövött, de rostszálas alapanyagot használnak. Ez kötőanyaggal rögzített cellulóz, valamint textilrostokból áll, ebből fakadóan természetes a tapéta. A mintafestés, nyomtatás során is csak környezetbarát eljárással dolgoznak a szakemberek. A legnagyobb gyártók Németországban és  Benelux államokban vannak, a városok központjában.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés