Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tapéta kreatív felhasználása

Íme 10 tipp, hogy mire használható fel a megmaradt tapéta:

1. Falikép

Egyszerű dekorációs tipp, mellyel feldobhatja sima egyszínű falát. Nincs is másra szükség, mint egy darab tapétára, ollóra és egy képkeretre. Érdemes itt is szem előtt tartani a kevesebb néha több elvét. Egy egyszerű fekete, fehér vagy natúr színű keret kiváló választás lehet. Kombinálható is több kisebb nagyobb keret vagy akár különböző minták is.

2. Koszorú, karácsonyfa

Mivel a tapétáink nagy része már elég strapabíró anyagból készül - gondoljunk csak a PVC felsőréteggel rendelkező tapétákra -, így megfelelő lehet akár koszorúnak, asztaldísznek, vagy a bevállalósabbaknak karácsonyfaként. A lapok meghajtogatásával gyönyörű alapokat lehet készíteni, nem beszélve arról, ha a tapéta mintás, vagy a dísznek megfelelő színű. 

 

 

3. Ajándékcsomagolás

A legjobb és legegyszerűbb felhasználási mód, hogy valamilyen ajándékot csomagoljunk be a tapétával. Egyrészt sokkal strapabíróbb lesz, mint egy csomagolópapír, másrészt pedig egyedié teszi azt, hiszen a csomagolás sokat mondhat.

 

 

4. Szekrények polcainak hátlapja/ szekrény ajtaja

Nagyon egyszerűen feldobható egy egyszerű szekrény is tapétával, hiszen az ajtajára vagy a polcok hátlapjára ragasztott tapéta figyelemfelkeltővé, egyedivé, extravagánssá varázsolhatja azt. Ahhoz, hogy meglegyen a hangsúly a helységben érdemes a textilekkel hasonló színű, mintájú tapétát választani.

Kép forrása: https://www.youtube.com/watch?v=UGKKfI_4B4Y

5. Polcokra/kamrapolcra

Ahhoz, hogy egy tárgy/bútor sokáig használható legyen vigyáznunk kell rá. Mint azt tudjuk, a polcok nagyon viseltessé tudnak válni idővel, hiszen ki-be pakolgatjuk rajtuk a dolgokat. Ha tapétát teszünk a polcokra, így pl. a konyhában az edények alatt vagy a spájzban a befőttek alatt is ellenállóbbá tehetjük azt.

6. Asztal lap

Tegyük fel, van egy régi megunt asztalunk, de gondolkodunk rajta, hogy átkellene alakítani valamivel modernebbé, az aktuális stílusunknak megfelelővé. A legegyszerűbb mód erre, ha a lapjára ragasztunk, tűzünk egy PVC felsőrétegű tapétát, amellyel még védeni is fogjuk az aztallapját. Ugyanúgy letörölhető lesz és kevésbé lesz sérülékeny. Ha viszont a tapétát is mentesíteni szeretnénk a sérülésektől, érdemes egy méretében megegyező üveglapot ráhelyezni .

Kép forrása: Pinterest

7. Dekupázs

Dekupázsolni mindig is kreatív ötlet volt, tapéta esetében sincs ez másképpen. Ehhez a papír, vagy habosított tapéták az alkalmasak. Visszatérhetünk itt a bútorokhoz is, hiszen azokat is remekül lehet dekupázsolni, vagy gondoljunk bármiféle fa dobozra, ékszeres dobozra, de számtalan dolog alkalmas rá.

Kép forrása: https://ketkes.com/20-gyonyoru-otlet-hogyan-varazsold-a-regi-dolgokat-kulonlegesse-egy-nagyon-egyszeru-technikaval/

8. Öltözőparaván

Egyedi mintával feldobva új életre kelthető az unalmas paraván is. Funkcióját betöltve, az is fontos, hogy beleilljen a szoba stílusába. Erre jó lehetőség a tapéta.

9. Ágy fejvég 

Könnyen feldobható megunt ágyunk is, hiszen a dekupázs mellett a fejvégre ragasztott tapéta is egy szuper ötlet lehet.

10. Lámpabúra

Akár asztali lámpáról, akár álló lámpáról legyen szó, mindkettő hangsúlyt a szobában, ahol elhelyzkedik. Miért is ne lenne valami extrém, nem mindennapi búrája?! A tapéta erre is megoldást kínál!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog