Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2023-as év színe: MAGENTA

Mi az a Viva Magenta?
A Pantone Év színe, a Viva Magenta 18-1750 élénken és lendületesen vibrál. Ez egy természetben gyökerező árnyalat, amely a vörös családból származik, és az erő új jelét fejezi ki. A Viva Magenta bátor és rettenthetetlen, lüktető színe, melynek áradozása örömteli és optimista ünneplést tesz lehetővé, új narratívát írva.


 

Az idei év színe erőteljes és erőt adó. Ez egy új, animált vörös, amely tiszta örömben gyönyörködik, kísérletezésre és gátlástalan önkifejezésre ösztönöz, felvillanyozó és határtalan árnyalat, amely kiemelkedő nyilatkozatként jelenik meg. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta mindenkit szeretettel vár, aki ugyanolyan életkedve és lázadó szelleme van. Ez egy merész, szellemes és mindent magába foglaló szín.
Forrás: https://www.pantone.com/color-of-the-year/2023

 

     

 

De mit is jelent ez a lakberendezés szempontjából?

Egy domináns, élénk, optimista, bátor személyiségre utal ez a szín. A magenta a változást megtestesítő szín, bizakodásra ad okot, vidámságot és motivációt ébreszt bennünk. Viszont érdemes átgondoltan és először kicsit óvatosan bánni vele. Nem kell nagy dolgokban gondolkodni, elég akár csak egy drapéria, párna, pléd vagy egy két kiegészítő, hogy otthonunkba becsempésszük ezt a színt. Szürkével és/vagy feketével kombinálva pedig eleganciát sugall.

Amennyiben eklektikus vagy bohém otthonod van, akkor bátran kombináld zölddel, kékkel vagy sárgával, hiszen ezek a színek jól passzolnak egymáshoz.

Tapétában kisebb falrészlet, vagy egy kisebb falon való alkalmazása felkelti a helyiségbe érkező figyelmét. Érdemes szem előtt tartani, hogy ez a szín nem való minden helyiségbe!!  Érdemes olyan helyiségbe használni ahol semleges színek vannak túlnyomó többségben, így nem lesz túlságosan giccses a hatása. Akár egy kanapén, így nem csak funkciója és kényelme miatt, hanem színe miatt is odavonzza a figyelmet.  


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog